Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Ruski hrt - Barzoj

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Umiljat, osćajan i veoma odan svojoj porodici. Brz i odličan lovac, ne može da mu umakne gotovo ni jedna divljač koju goni. Miran je i tih, skoro nikada ne laje. Prema strancima je nepoverljiv.

Dresura

Svojevoljni su pa ih je teško naučiti vežbama poslušnosti, ali su inteligentni i imaju veliku sposobnost za učenje. Trening mora biti pozitivan i mora se zasnivati na međusobom poštovanju. Treba mu što ranija socijalizacija, ali ga svakako nikada ne treba ostavljati samog sa manjom životinjom.

Zdravlje

Psi ove rase su generalno zdravi, ali skloni su prejedanju. Torzija želuca je jedna od češćih zdravstvenih problema ove rase.

Izgled

Visok pas izdužene glave sa crnom njuškom. Dlaka mu je blago uvijena, duža i svilenkasta, može biti bela, zlatna u svim nijansama do sive kao i u kombinacijama ovih boja.

Nega

Čisti su i uredni. Sami održavaju svoju čistoću. Preporučljivo je redovno četkanje guštom četkom i kupanje po potrebi koje svakako ne treba biti često. Linja se jednom godišnje. Potrebno im je puno kretanja napolju gde mogu da šetaju i slobodno trče. Kada oseti divljač ništa ga ne može odvratiti od lovačkog nagona, pa ga treba držati na povocu osim kada nije u dobro ograđenom prostoru.

Životni vek

Prosečno žive 10 – 12 godina.