Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Fišer

Inteligencija
Sposobnost govora
Bučnost
Potrebe za društvom
Potrebna veličina kaveza
Nega
Zdravlje
Karakteristike

Fišer je razigran, veseo papagaj koji voli pažnju. Spada u srednje bučne papagaje. Ove ptice zovemo još i ''Ljubavni papagaji“ pa je poželjno držati ih u paru. Puno pažnje i nežnosti posvećuju jedno drugom i jedan par ostaje zajedno čitavog života. Smatra se da je za njihovo zdravlje važno da se drže zajedno.

Nega

Zahtevaju veći kavez (45x55x45 cm). Osim hraniclice i pojilice u kavezu mora postojati nekoliko igračaka napravljenih od prirodnih materijala. Kada se pripitomi i navikne na okolinu treba ga svakodnevno puštati da slobodno leti van kaveza jer u tome uživa. Voli kupanje pa im treba omogućiti širu posudicu sa vodom. Osetljivi su na hladnoću pa ih zimi treba držati na toplom. Obavezno je voditi računa o čistoći kaveza i povremeno ga detaljno oprati.

Izgled

Dugački su oko 15cm. Telo im je zelene boje, deo glave je narandžasto-crvenkasti, zadnji deo grudi narandžasto-žute, a krila i rep su plavo-zelene boje. Predeo oko očiju je uokviren belom bojom, kljun je crven, a noge sive boje. Genetska mutacija je dovela do pojave još nekih varijacija u bojama.

Životni vek

Oko 14 godina.