Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Stafordski bul terijer

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Pas sa neustrašivom hrabrošću, visokom intelegencijom i snagom. Voli pažnju i društvo svoje porodice. Ne laje puno, ali je vrlo je oprezan. Iako neće nužno oterati uljeza, braniće svim svojim snagama ako netko želi da naudi njegovim bližnjima. Ima snažan borbeni nagon i zna izazivati druge pse. Ali uz ispravnu socijalizaciju dobro će se slagati s drugim mačkama i psima u domaćinstvu.

Dresura

Obzirom da voli da dominira, samostalan je i tvrdoglav, potreban mu je iskusan, samouveren i istrajan vlasnik koji će znati da mu pokaže ko je vođa, u protivnom, postaće neposlušan i dominantan.

Zdravlje

Izgled

Mišićav pas srednje veličine. Ovo je terijer kratke i guste dlake, a boja može biti crvena, bledo žuta, bela, crna, plava ili bilo koja od njih pomešana sa belom.

Nega

Stafordski bul terijer jako voli da žvaće sve što mu se nađe pred put, pa mu se moraju obezbediti adekvatne igračke. Što se tiče održavanja dlake, dovoljno je redovno četkanje, a kupanje samo kad je prljav. Stafordski bul terijer može živeti u stanu, ali svakako mu je potrebna aktivnost i na otvorenom.

Životni vek

12-14 godina.