Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Keri plavi terijer

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

On je nenadmašen lovac pacova, nežan pratilac i pas čuvar dostojan poverenja. Iako je u početku bio sportski pas, danas je uglavnom kućni ljubimac. Voli decu i odličan je čuvar. Ipak, može da bude neprijateljski raspoložen prema drugim psima ili drugim životinjama. Zbog veselosti i umiljatosti veoma je cenjen pas za društvo, i pored svadljivog temperamenta.

Dresura

Bez treninga ova rasa može da preuzme kuću, a vlasnici će morati stalno da se bore za kontrolu. Keri može da se brzo istrenira ako se pristupa sa kreativnošću i pozitivnim stavom. Grube metode i kazne samo daju negativne rezultate. Ponavljanje može da dosadi ovoj rasi.

Zdravlje

Često primećene bolesti ove rase su pneumonija i cerebelarna abiopatija.

Izgled

Keri blu je terijer sivo-plave boje sa ili bez crne maske i crnih ušiju. Dlaka mu je gusta, meka, svilena i veoma talasasta. Ima mišićavo, proporcionalno i snažno građeno telo.

Nega

Zahteva veliku količinu fizičke aktivnosti, ali njegove potrebe mogu biti zadovoljene dužom šetnjom na povocu ili igrom. Može živeti napolju u umerenim klimatskim uslovima. Treba mu svakodnevno, ili minimum dva puta nedeljno, četkanje oštrom metalnom četkom. Poželjno je šišanje i oblikovanje dlake svakog meseca. Uši bi trebalo vezati kako bi se razvio pravilan oblik.

Životni vek

12-15 godina.