Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Foks terijer (kratkodlaki)

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Tvrdoglav, samostalan i energičan pas. Voli da laje, ima veoma izraženo čulo sluha i vida, što ga čini dobrim čuvarom. Meže biti agresivan prema drugim psima iste veličine, a često može ganjati male životinje.

Dresura

Zna biti vrlo tvrdoglav i pravi manipulator, stoga će više odgovarati iskusnim vlasnicima. Treba mu rana socijalizacija kao i čvrsta i pozitivna dresura.

Zdravlje

Skloni su epilepsiji, pretpostavlja se da imaju genetske predispozicije za tu bolest. Mogući su problemi sa očima kao što je katarakta. Ponekad dođe do uganuća ramena.

Izgled

Malih je dimenzija ali snažnog je kostura i građe. Dlaka je kratka, prava i glatka, dominira bela boja, sa crnim, crnim i plamenim ili plamenim oznakama.

Nega

Obzirom da je vrlo aktivan i živahan, potreban mu je prostor u kome će se igrati i istrčati. Ograđeno dvorište je idealno za njegove potrebe, ali su veoma aktivni u zatvorenom prostoru i nije im neophodno dvorište. Umesto njega, potrebna im je svakodnevna šetnja i trčanje u bezbednom okruženju. Za održavanje dlake, dovoljno je četkanje jednom nedeljno i kupanje po potrebi.

Životni vek

Oko 15 godina.