Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Bedlington terijer

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Ovaj pas je pravi terijer. Drag je, veoma živahan, a opasan kada je izazvan. Ipak, lako se dresira i obično obožava decu. Danas se smatra kućnim psom i dobar je izbor psa za ljude sa alergijama. Zna biti i pažljiv čuvar.

Dresura

Kao i kod većine terijera, treniranje Bedlingtona može biti izazov. Oni vole da rade stvari na svoj način, a ne cene ono što je rečeno da urade. Iz tog razloga, za obuku se savetuje korišćenje pozitivnog podsticaja koji najbolje funkcioniše, jer na taj način on misli da je učenje novih stvari za njegovu korist, a ne vašu.

Zdravlje

Bedlington terijer može imati ozbiljan nasledni problem jetre poznat kao toksikoza bakrom. Oni su takođe skloni da naslednim bolestima bubrega.

Izgled

Zbog svoje prepoznatljive guste, mekane i nakostrešene dlake, bedlingtonski terijer izgleda kao ošišano jagnje. Bedlingtonski terijer je mišićav, sa snažnim zadnjim delom tela i savijenim slabinama. Rep je tanak, nisko postavljen i blago savijen. Dlaka je gusta, blago uspravna, sklona kovrdžanju, posebno na glavi i čelu. Pokrovna dlaka može biti sivoplava, sa crvenkastim oznakama ili bez njih, smeđe boje ili boje peska.

Nega

Ne treba mu mnogo prostora ni kretanja. Dlaku treba često šišati, a da bi izgledao uredno dovoljno je svakog drugog dana ga iščetkati žičanom četkom. Minimalno se linja. Potrebno mu je dosta prostora i svakodnevna fizička aktivnost.

Životni vek

Od 12-14 godina.