Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Australijski terijer

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Ovaj pas je danas vrlo popularan, kako na međunarodnim izložbama, tako i kao odličan, hrabar i odan kućni ljubimac. Pošto je živahan, inteligentan, nežan i veran, australijski terijer je takođe dobar pas za društvo. Energičan je, hrabar, radoznao i samouveren,voli da laje i ima veoma istančan sluh i vid, što ga čini dobrim čuvarom.

Dresura

Obuka Australijskog terijera mora da bude stroga, jer ovaj samouveren pas voli da sledi svoje ideje, iako veoma brzo uči.

Zdravlje

Nemaju posebna nasledna obolenja.

Izgled

Mali, čvrst pas niskih nogu i duge, oštre dlake koja može biti plava, čelično plava ili tamna siva sa žućkasto-smeđom. Na glavi ima svetlo obojen čuperak, a oko vrata bujan okovratnik. Oči su tamne, pogled drzak. Šiljaste uši nošene su uspravno i ne smeju biti prekrivene dugom dlakom.

Nega

Australijskom terijeru potrebno je samo svakodnevno četkanje oštrom četkom. Malo se linja. Pošto ima dlaku koja ga štiti od nepovoljnih vremenskih prilika, može da živi van kuće, mada ih većina vlasnika drži u kući, ali im se mora omogućiti svakodnevna fizička aktivnost.

Životni vek

Od 12 do 14 godina.