Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Sibirski haski

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Inteligentan, samostalan i energičan pas. Dobar je sa decom i prijateljski nastrojen prema strancima. Ne laje, samo zavija. Nije pas koji može podneti malo pažnje.

Dresura

Slušaće samo ako oseti da je vlasnik jakog karaktera i da u njemu ima “vođu čopora”. Trening haskija zahteva strpljenje, upornost i doslednost, a naročito poznavanje karaktera ovog psa. Ukoliko vlasnik nije u potpunosti stabilan, strog i istrajan, ovaj pas će iskoristiti njegovu slabost i postaće nestašan i neposlušan.

Zdravlje

Od zdravstvenih problema mogu se javiti: displazija kukova, izmeštanje mokraćne cevi, problemi sa očima kao što je katarakta i oštećenje rožnjače koje može da izazove slepilo.

Izgled

Pas srednje veličine. Ima gusto i dugo krzno koje može biti u raznim varijacijama boja, od crno - bele, sivo - bele do crveno - bele. Imaju plave ili smeđe oči, a 20 posto ih ima jedno plavo, a drugo smeđe oko.

Nega

Nervozni su samo kad im je dosadno i kad se ne kreću dovoljno, tako da im se morati posvetiti dosta pažnje. Veoma su aktivni i potrebno im je dosta prostora i šetnje, prvenstveno istrčavanje. Čist je, nije ga potrebno kupati, krzno mu nema sopstveni miris. Linja se dva puta godišnje.

Životni vek

U proseku 12-15 godina.