Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Izraelski ovčar

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Izraelski ovčari imaju jak instinkt za preživljavanjem. Oni brzo reaguju i oprezni su sa nepoznatim osobama, reagovaće na bilo koje uznemiravanje naglim lajanjem, što ih čini odličnim psima čuvarima. Odan je i nežan sa deom, ali može biti agresivan prema drugim psima ili manjim životinjama.

Dresura

Inteligentni su i brzo uče, ali mogu im dosaditi aktivnosti koje se stalno ponavljaju i mogu ignorisati naredbe ako nađu nešto što ih više zanima.

Zdravlje

Ova rasa ne podleže poznatim naslednim problemima.

Izgled

Ovo su psi srednje veličine, klinaste glave, uspravnih i nisko smeštenih ušiju sa širokom osnovom i zaobljenim vrhovima. Njihovo spoljašnje krzno je gusto, oštro i ravno, kratke ili srednje dužine. Raspon boja je od crne do krem, tu spadaju sve nijanse od braon do crvene, obično sa malim belim belezima, ili su beli sa mrljama u boji.

Nega

Njihove potrebe se mogu zadovoljiti vežbanjem čuvanja, dugim džogiranjem, ili napornom igrom i treningom. Mogu živeti napolju u toplim do svežim klimatskim uslovima, ali su takođe i izvrsni kućni psi. Nega oko dlake podrazumeva četkanje jednom nedeljno kako bi se uklonila mrtva dlaka.

Životni vek

Prosečno žive 12 do 15 godina.