Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Čau-čau

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Odan i privržen vlasniku, nepoverljiv prema strancima i dobar čuvar. Umiljat je, miran i retko laje. Oprezan je i retko će učitini nešto protiv svoje volje. Ne voli vodu.

Dresura

Potrebna mu je rana socijalizacija kako bi razvio uravnotežen temperament. Vlasnik treba da ima strog autoritet i da nametne svoj dominantni položaj, kako bi pas postao odan i poslušan. U suprotnom pas preuzima ulogu vođe i postaje samovoljan, neposlušan i biće nemoguće dresirati ga.

Zdravlje

Od zdravstvenih problema najčešće se javljaju poremećaj očnog kapka, dispazija kukova, kancer želuca i infekcija uha.

Izgled

Veoma snažan i mišićav pas ponosnog držanja, sa bogatom dlakom zbog koje podseća na lava. Ima jednobojno krzno koje može biti crno, crveno, plavo, krem ili jelenje boje. Može biti kratkodlaki i dugodlaki koji je rasprostranjeniji. Njegov plavi jezik je ono što ga posebno izdvaja od drugih rasa.

Nega

Može da živi u stanu ako mu se pruži svakodnevna šetnja i malo aktivnosti. Treba uzeti u obzir da ne podnosi visoke temperature i ume prilično da hrče. Zbog njegove guste dlake poželjno je svakodnevno četkanje, a kupanje samo dva do tri puta godišnje jer sam održava higijenu lizanjem, pa je vrlo čist i bez mirisa. Dosta se linja.

Životni vek

Oko 15 godina.