Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Američki koker španijel

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Nega

Umiljat, nežan i veseo pas. Namenjen je za lov na sitne divljači, ali se u većini slučajeva drži kao kućni ljubimac. Živahan je i uvek je spreman za igru. Voli ljude, nežan je sa decom i dobro se slaže sa drugim kućnim ljubimcima.

Dresura

Koker španijel štenci vole fizičku i mentalnu stimulaciju koju pruža trening poslušnosti. Oni su inteligentni, brzo uče i vole pokušavaju nove stvari. Trening treba bazirati na pozitivnim metodama, nikako na kažnjavanju.

Zdravlje

Od zdravstvenih problema, kod ove rase najčešće su primećeni katarakta, glaukom i iščašenje kolena.

Izgled

Ovaj pas je srednje veličine, snažne i kompaktne građe. Glava mu je zaobljena sa dugim, obešenim ušima. Oči su okrugle, tamne i izgledaju nežno. Svilena dlaka je srednje dužine i može biti potpuno crna ili crna i žutosmeđa, u nekoj drugoj jednobojnoj varijanti, zatim crna sa paležom i višebojna.

Nega

Odgovara mu život u gradu, ali mu je potrebna svakodnevna šetnja od minimum sat vremena. Voli plivanje i uživa u igri sa porodicom. Linja se pa je pored svakodnevog četkanja neophodno i povremeno trimovanje dlake. Skloni su ušnim infekcijama pa ih treba često proveravati. Takođe je bitno redovno pranje zuba.

Životni vek

9 do 15 godina.