Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Poenter

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Inteligantan i veoma posvećen lovački pas. Prilagodljiv je različitim situacijama, neustrašiv i pristojan. Dobro se slaže sa drugim psima, a sa decom je nežan. Može biti rezerviran prema neznancima.

Dresura

Vlasnik ne sme biti slab u dresuri psa, jer će pas to iskoristiti da postane neposlušan i preuzeće kontrolu. Potrebna mu je rana socijalizacija.

Zdravlje

Od zdravstevenih problema mogu se javiti displazija kukova, problemi sa tiroidnom žlezdom, patuljasti rast, kožni problemi.

Izgled

Skladno građen i elegantan pas srednje veličine. Dlaka mu je kratka, glatka i sjajna. Može biti u kombinaciji bele i smeđe, narandžasto-riđe i bele, crvenkasto-smeđe i bele ili crne i bele boje. Može biti i jednobojan ili trobojan.

Nega

Pointer nije pas za stan, potrebno mu je puno kretanja i aktivnosti, najmanje jedan i po sat istrčavanja dnevno. Ne linja se previše, dva puta godišnje kada menja dlaku. Krzno treba brisati kožnom krpicom i četkati čvrstom četkom. Odgovara mu toplo vreme, a ako je bio u vodi ili izložen hladnom vremenu, treba ga dobro posušiti peškirom jer je sklon prehladi.

Životni vek

U proseku žive 11-15 godina.