Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Nemački kratkodlaki ptičar

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Po prirodi lovački pas pogodan za rad na svim terenima. Inteligentan, voljan da ugodi ljudima, izuzetno je vezan za svoju ljudsku porodicu. Živahan je i druželjubiv.

Dresura

Ne trpi strogu disciplinu. Potreban mu je gazda koji zrači prirodnom autoritativnošću, odlučan i dosledan koji psu postavlja jasna pravila ponašanja. Dobro tretiran i socijalizovan nemački ptičar dobro se slaže sa drugim psima i mačkama.

Zdravlje

Generalno su zdravi, ali ponekad pate od epilepsije, displazije kukova, torzije želuca, kancera i Von Vilebrandove bolesti.

Izgled

Dlaka mu je kratka i ravna sa gustom podlakom, sloj otporan na vodu mu omogućava mu zadržavanje toplote po hladnom vremenu. Boja može biti tamno braon, boja "jetre” crna ili jetreno bela ili crno–bela.

Nega

Ukoliko im je uskraćen trening, postaju izuzetno razdražljivi. Potrebna mu je duga šetnja, džoging, lov ili igra frizbijem. Nije pogodan za život u stanu. Za njegove potrebe idealno je veliko dvorište gde bi mogao da trči. Njegova kratka dlaka se lako neguje pomoću glatke ili jelenske krpe. Potrebno je redovno četkanje krzna, a kupanje samo ako je neophodno. Ova rasa se prosečno linja.

Životni vek

12-15 godina.