Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Mađarska vižla

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Mađarska vižla je lovački pas prijatne naravi, pogodan za porodičnog psa. Zbog istančanog čula njuha koristi se i u traženju tartufa. Miran je i privržen kućni ljubimac, dok je u lovu živ, hitar i sposoban za sve vrste lova.

Dresura

Ovo su veoma inteligentni psi i mogu da uhvate korak sa skoro svakom komandom. Ne treba biti oštar prema njemu već koristiti samo pozitivnu metodu, jer su osetljivi i mogu postati nesrećni ako se tretiraju oštro.

Zdravlje

Generalno su veoma zdravi psi.

Izgled

Ima snažno, mišićavo i dobro proporcijalno telo je srednje veličine. Razlikuju se kratkodlaka i oštrodlaka vižla. Boja dlake je pšenično žuta, tamno-zlatna ili različite nijanse žute boje peska.

Nega

Zahteva fizičku aktivnost ili neku razonodu, u protivnom može razviti destruktivne probleme u ponašanju i postati nemiran. Kuća sa većim dvorištem je najpogodnija za ovu rasu. Život u stanu može biti izazov, ali ako mu se pruži svakodnevno istrčavanje, može da se prilagodi manjim stambenim prostorima. Povremeno četkanje je dovoljno da kako bi se sprečilo rasipanje dlake. Kupanje se preporučuje samo kada je to neophodno.

Životni vek

Oko 13 godina.