Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Drentski ptičar

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Poslušan, inteligentan i privržen pas, vezan za članove porodice. Po različitim terenima traži divljač bez prevelikog udaljavanja od lovca. Prilagodljiv je i sposoban da prati trag svih vrsta divljači, u polju i u vodi.

Dresura

Dok je većina sličnih rasa spremna da udovolji, kod Drentskog ptičara nije slučaj. Ovaj pas ima tendenciju da bude veoma osetljiv, pa treneri treba da izbegavaju teške metode obuke kao što su vikanje. Metode koje se baziraju na nagradi, posebno one koje uključuju poslastice su uglavnom mnogo efikasnije i poželjnije. Ova rasa lov shvata sasvim prirodno, i mnogi Drenski ptičari počinju da ispoljavaju osobine lovačkog pas bez obuke.

Zdravlje

Uglavnom, zdrava rasa. Mogući zdravstveni problemi su displazija kuka, displazija lakta, gluvoća.

Izgled

Proporcionalan i snažno građen pas. Dlaka ovoj ptičara je gusta, srednje dužine, bele boje sa braon ili narandžastim oznakama. Na vratu i prsima dlaka je duža, rep je sa zastavicama.

Nega

Ova rasa je relativno laka za održavanje. Ne zahteva profesionalnu negu i temeljno održavanje dlake, već jednom nedeljno ili manje. To je rasa koja voli avanturu i odličan je pratilac onima koji uživaju u sportovima. Zbog svoje visokie potrebe za vežbom, ne preporučuje se za apartmanski život.

Životni vek

12-15 godina.