Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Lasa apso

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Druželjubiv, veseo, umiljat i prijateljski nastrojen pas. Uvek je spreman na igru. Odan je i privržen vlasniku, a prema strancima je nepoverljiv. Ne voli da bude sam. Odličan je pas čuvar sa jakim i oštrim lavežom.

Dresura

Veoma inteligentan, ali trvdoglav što zna da pravi problem pri treningu. Vlasnik treba biti dosledan i ne dozvoliti mu da pruzme ulogu “vođe čopora”. Sa treniranjem treba početi što ranije. Motivacioni trening je pokazao najbolje rezultate.

Zdravlje

Generalno zdrava rasa.

Izgled

Lasa Apso je nizak, mali pas. Ima široku, gustu dlaku koja može biti u raznim bojama i kombinacijama: zlatna, boje peska, meda, tamno sivo, boje škriljca, boja duvanskog dima, dvobojna. Na glavi dlaka mu pada preko očiju formirajući gustu bradu i brkove.

Nega

Duga dlaka zahteva puno pažnje i redovno, svakodnevno četkanje kako se dlaka ne bi zamršila. Nije mu potrebno šišanje, mada se time znatno olakšava održavanje. Kupanje se preporučuje suvim šamponom. Malo se linja. Nije mu neophodno dvorište, svakodnevna šetnja kao i igranje zadovoljiće mu potrebe za fizičkim aktivnostima.

Životni vek

Oko 15 godina.