Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Kovrdžavi bišon

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Životni vek

Bišon je vrlo radoznao, sve ga interesuje i strastvene je prirode. Verovatno se zbog toga veoma dobor razume sa decom. Nikada ne reaguje agresivno niti ljutito.

Dresura

Nije teško vaspitati ga ako se to dosledno sprovodi. To znači, ko ne želi da bišon vuče i žvaće cipele unaokolo, to ne sme da mu dozvoli nikada, ni dok je štene, ma koliko on ljupko izgledao.

Zdravlje

Mada je generalno zdrava rasa, glavni zdravstveni problemi su im alergije, problemi sa očima (vodnjikave oči, katarakta), epilepsija, dislokacija kolena.

Izgled

Mali pas, živahnog hoda, njuške srednje dužine, duge i kovrdžave vrlo opuštene dlake koja podseća na krzno mongolske koze. Stav glave je visok, oči su tamne, živahne i izražajne.

Nega

Već kao štene, potrebno ga je četkati svaka dva dana čak i onda kad se misli da to nije potrebno. Kupati ga treba retko, nema tipičan pseći miris čak ni kada je mokar. Skoro da se uopšte ne linja. Iako bišon po standardu treba da ima dugu dlaku, ukoliko ne odlazi na izložbe, najbolje ga je ošišati. Dobro podnosi život u stanu i nije mu neophodno dvorište, ali ga je potrebno svakodnevno šetati.

Životni vek

15 i više godina.