Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Veliki šnaucer

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Veliki šnaucer je inteligentan radni pas. Uz dovoljno vežbe, može da bude veoma miran. Pouzdan je, hrabar, odan, odvažan i energičan, voli konstantno da bude uz vlasnika. Ovi psi su čvrsti i dobri čuvari.

Dresura

Izvanredna sposobnost učenja olakšava odgoj i školovanje što nije tako jednostavno jer pas kasno sazri i voli igru. Potreban mu je strog, smiren, dosledan trening uz pozitivan pristup i nagrađivanje poslušnosti. Uz kvalitetan trening, veliki šnaucer je veoma dobar ljubimac. Cilj treninga je da pas vlasnika doživljava kao vođu čopora.

Zdravlje

Podložniji su tumorima nego većina rasa, naročito tumoru šapa. Takođe su česti problemi sa želucem, epilepsija i displazija kukova.

Izgled

Veliki šnaucer je veća i snažnija podvrsta srednjeg šnaucera. Nešto je tvrdoglaviji i agresivniji sa izgledom koji budi strahopoštovanje. Naročito glava šnaucera mora zbog brade delovati četverougaono. Dlaka je duga, oštra, tvrda i gusta. Krzno je potpuno vrne boje.

Nega

Potrebno mu je puno šetnje, igre i drugih fizičkih aktivnosti. tako da nije pogodan za držanje u stanu. Četkanje je dovoljno do dva puta nedeljno, a šišanje nekoliko puta godišnje.

Životni vek

Oko 12 godina.