Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Patuljasti šnaucer

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Patuljasti šnaucer vrlo je nežan, tolerantan, živahan pas. Veoma simpatičan, umiljat, ovaj pas obožava život u porodici i rado se igra sa decom. Smirenost i ljubazni karakter čine ga idealnim porodičnim psom.

Dresura

Patuljasti šnaucer je inteligentan i mudar pas. Ako je vlasnik lenj i njegov patuljasti šnaucer će biti lenj i zadovoljno će uživati u zajedničkom popodnevnom dremanju. Ako je vlasnik sportista i ovaj pas će biti aktivan i rado izvoditi vežbe.

Zdravlje

Od zdravstvenih problema mogu se javiti urolitijaza i progresivna atrofija rožnjače.

Izgled

Patuljasti šnaucer je mali, snažan, više nabijen nego vitak, elegantan pas četvrtaste je građe. Dlaka bi trebalo da bude čvrsta, oštra i gusta. Sastoji se od guste podlake i ne tako kratke dlake. Dolaze u više boja: crna, boja bibera i soli, crno - srebrna, bela, sa belom poddlakom.

Nega

Iako dobro podnosi život u stanu, patuljasti šnaucer je aktivan tip i potrebno mu je svakodnevno kretanje. Njegova kovrdžava dlaka zahteva četkanje jednom do dva puta nedeljno, kao i šišanje i oblikovanje na nekoliko meseci. Treba ga četkati dosta tvrdom četkom, da bi se odstranila mrtva dlaka, i to uvek u smeru samog rasta dlake.

Životni vek

12 – 14 godina.