Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Engleski buldog

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Poslušan, osećajan, nežan i veseo pas. Veoma je privržen porodici u kojoj živi. Deluje agresivno, ali je veoma plemenit i prijateljski nastrojen.

Dresura

Inteligentni su i spremni da udovolje vlasniku. Međutim buldog zna da bude tvrdoglav, a ponekad može pokuša da vrši dominaciju nad svojim vlasnicima. Potrebna im je rana socijalizacija jer štenci koji se nisu navikli i družili sa drugim psima mogu kasnije postati agresivni prema njima.

Zdravlje

Zdravstveni problemi koji se mogu javiti kod ove rase su: Displazija kuka, srčani problemi, rak, respiratorni problem, alergije.

Izgled

Srednje veliki pas mišićavog i zdepastog tela. Glava mu je široka sa izbačenom donjom vilicom, što im dajte grub i ljut izgled. Dlaka je kratka, gust i ravna, a može biti bela, crveno-crna, bledo žuta ili tigrasta.

Nega

Dosta je lenj, ali radi njegovog zdravlja neophodno mu je svakodnevno kretanje i vežba. Odgovara mu život u stanu, ali dosta balavi i glasno hrče. Povremeno četkanje i češljanje se preporučuje, kao i čišćenje nabora između kože. Umereno se linja.

Životni vek

8-12 godina.