Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Cane Corso

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Cane corso je hrabar, staložen, inteligentan, veran pas stabilnog temperamenta. Jako je vezan za porodicu u kojoj živi i želi uvek da bude uz njih. Laje samo kada se stvarno nešto dešava. Privržen je gospodaru, ljubitelj je dece i porodice, a ako je potrebno, stravičan i hrabar branilac ljudi, kuće i dvorišta.

Dresura

Uči brzo i lako. Potrebno je dogledno vaspitanje od strane staloženih ljudi. Jos od malena se preporučuje upoznavanje psa sa raznim situacijama, psima i ljudima. Što više ljudi i pasa upozna u najranijem dobu, to će kasnije biti druželjubiviji, što ne znači da će zbog toga biti slabiji čuvar.

Zdravlje

Uobičajeni zdravstveni problemi koji se mogu javiti kod ove rase su displazija kuka, problemi sa želucem i očni problemi.

Izgled

On je veliki, kompaktan, krupan pas jakih misića, vrlo izražajnih crta. Rep mu je postavljen prilično visoko. Vrat je jak sa vrlo malo "opuštene kože", skoro uopšte je nema. Dlaka je kratka upadljivo sjajna i gusta. Može biti crna, olovno siva, svetlo siva, bledo žuta, jelenje crvena, tamno ridjasta, tigrasta.

Nega

Ovo nije tip psa za lickanje. Njegova dlaka je kratka i dovoljno joj je povremeno četkanje, malo češće u periodu linjanja. Potrebno mu je dosta kretanja i vežbe.

Životni vek

10-12 godina.