Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Bul mastif

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Bullmastiff je inteligentna i mirna životinja odana svojoj porodici. Odgajan je kao pas za zaštitu i ima temperament u skladu sa svojom osnovnom namenom. Posesivan je, teritorijalan i odan pas, sa urođenim osećajem da otkrije uljeza na teritoriji koju čuva. Ipak je spreman da prihvati prijatelja svog vlasnika. Voli decu i veoma je tolerantan i nežan prema njima.

Dresura

On je pas na koga se možemo osloniti u svakom trenutku i koji će bezrezervno i rado poslušati vlasnika. Veoma je inteligentan, pa sa lakoćom razume šta se od njega traži. Bul mastif je pas izuzetnog temperamenta sve dok ima vlasnika koji ume da bude njegov vođa. Pas treba da razume svoj položaj u porodičnoj hijerarhiji.

Zdravlje

Od zdravstvenih problema kod ove rase se može javiti: displazija kukova, problemi sa očnim kapcima, torzija (i izvrtanje) želuca.

Izgled

Snažan, skladan i dobro izbalansiran pas. Glava Bul mastifa je velika i moćna, sa kožnim naborom na sredini čela. Dlaka mu je kratka i oštra, polegla, bilo koje nijanse riđe boje. Njuška i uši su tamno obojeni.

Nega

Ne podnosi ekstremno visoke ni niske temperature. Potrebna mu je svakodnevna šetnja koja zadovoljava njegov primalni instikt za kretanjem. Potrebno mu je povremeno četkanje, kupanje samo kada je neophodno, redovno proveravanje šapa, jer nosi ogromnu težinu kao i povremeno skraćivanje noktiju.

Životni vek

Do 10 godina.