Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Argentinski pas (Dogo argentino)

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Po prirodi je dobrodušan, voli decu i članove porodice. Nepoverljiv je prema strancima i drugim psima. Neuobičajeno je dobar čuvar i nadasve veran svome domu. Ne laje puno. Primeren je samo odlučnim i doslednim ljudima koji su dobri poznavaoci pasa. Odlikuje ih izvanredna inteligencija i hrabrost.

Dresura

Svakako odgoj treba biti temeljen i zasnovan na nagradama i pohvalama, a ne na kaznama jer bi to moglo izazvati poremećaje u ponašanju.

Zdravlje

Veoma zdravi psi, otporni i neosetljivi na bolesti.

Izgled

Ima čvrsto, snažno, elegantno, mišićavo telo. Dlaka je veoma kratka i priljubljena i čvrsta, potpuno je bele boje i dozvoljena je samo mala crna pega na glavi. Njuška mu je crne boje, a oči su tamne. Rep je dugačak i seže do skočnog zgloba.

Nega

Argentinska doga može živeti u stanu samo ako dovoljno svakodnevno vežba, trči, igra se. Pvaj pas je osetljiv je na hladnu klimu i ne bi smeo biti napolju pri vrlo niskim temperaturama. Takođe ga ne treba izlagati jakom suncu jer može zadobiti opekotine. Kratko krzno Argentinske doge nije teško održavati. Nema mirisa, i ne linja se previše. Nokti joj brzo rastu pa ih treba često seći.

Životni vek

8 - 12 godina.