Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Sarloški vučiji pas

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Inteligentan, hrabar, veran i poslušan pas. Oprezan je sa strancima, i generalno se ne preporučuje za život sa decom. Znaju biti stidljivi ali i agresivni prema drugim psima. Zaštitnički su nastrojeni psi i izgledom deluju opasno ali nisu idealni čuvari jer retko laju.

Dreusra

Obuka može biti teško i zahteva vreme i strpljenje i iskusnog vlasnika. Ovi psi nikada ne bi trebalo da se treniraju oštro ili da bidu fizički kažnjavani. Obuka bi trebalo da bude čvrsta, dosledna, fer i zasnovana na pozitivnoj tehnici u vidu nagrada.

Zdravlje

Ovo je izdržljiva rasa sa minimalnim zdravstvenim problemima. Vlasnici bi trebalo da obrate pažnju jer su skloni displaziji kuka i spondilozi kičme.

Izgled

Veliki, snažan, atletski građen pas koji izgledom veoma podseća na vuka. Dlaka mu je oštra i prava, može biti crna, smeđa, siva, srebrna, sve vučije boje.

Nega

Najviše im odgovara život napolju sa velikim ograđenim prostorom. Treba ga šetati najmanje dva puta dnevno. Idealno bi bilo da žive sa drugim psima iste rase. Prosečno se ljinjaju i za održavanje njegove dlake dovoljno je četkanje jednom nedeljno. Kupanje se preporučuje samo kada je neophodno.

Žiovtni vek

Oko 10-12 godina.