Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Pikardijski ovčar

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Pikardijski ovčar je društven, odan i miran pas. Nepoverljiv i može biti agresivan prema strancima, on je izuzetno efikasan čuvar. Pogodan je za službenog psa, a može biti i miran kućni pas. Nežan je sa decom i voli da se igra.

Dresura

Tipičan je radni pas, jako pametan i lako uči iako nije uvek spreman za učenje i može biti svojeglav i uporan. Svog gospodara izraziro poštuje iako nikad nije nametljiv.

Zdravlje

Nemaju genetsku predispoziciju kao rasa ka nekim ozbiljnijim naslednim bolestima. Poznato je da se kod njih mogu javiti problemi sa displazijom kuka.

Izgled

Srednje velik i jak pas sa bogatim, vodootpornim krznom. Ima jak i mišićav vrat, dubok grudni koš, čvrste slabine, široka ramena i mišićave noge koje daju utisak snage i uravno­teženosti. Bradat je i brkat, ima proporcionalnu glavu. Boja dlake se menja od sive do riđe, eventualno prošarane crnim. Oči moraju biti tamne.

Nega

Može živeti u stanu ako mu se obezbedi dovoljno fizičkih aktivnosti. Njegovu dlaku je poželjno povremeno četkati, a kupati ga samo kada je neophodno.

Životni vek

12-14 godina.