Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Mešanci

Karakteristike

Bez obzira od kojih rasa je nastao, lojalnost, toplina, i duboka želja da se udovolji svom vlasniku, ostaje netaknuta kao i kod bilo kog psa. Karatker je nepredvidiv i raznovrsan, kao i kod čiste rase, zavisi od brojnih faktora, uključujući nasleđa, obuku, i rane socijalizacije.

Dresura

Svi psi su pojedinci za sebe, čak i oni čistokrvne rase, ali najteže je za mešance precizno predviđanje kako će odreagovai na dresuru. Kao i uvek, preporuka je koristiti pozitivnu uz nagrade po uspešno savladanoj komandi.

Zdravlje

Mešanci su generalno zdraviji od rasnih pasa, ali ne znači da će vaš mešanac biti najzdraviji pas koga ste ikada imali. Kao i svi psi, mešanci su skloni određenim bolestima, naročito ako im roditelji nisu zdravi.

Izgled

Mešanci su dostupni u svim veličinama, oblicima, bojama i šarama. Mogu imati dugu njušku ili kratak nos, tanke noge, duge uši, kratku ili dugu dlaku, ali su uvek jedinstveni i nikada ne liče jedni na druge.

Nega

U zavisnosti od kojih rasa je mešanac dobijen, varira njihiova potreba za negom. Zbog toga što su manje "isprogramirani" od strane svojih gena, smatraju se fleksibilnijim i sa boljom mogućnosću da se uklope u razna domaćinstava i uslove života.

Životni vek

Prosečan životni vek je veoma individualan kod mešanaca, ali može se procenti na 8-15 godina.