Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Vidraš

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Vidraš je stvoren za lov na vidru do samih njenih jazbina, koje se nalaze ispod nivoa vode. Njuh mu je tako osetljiv da u zoru može da oseti vidru koja je tokom noći izašla u reku. Vidraš je hrabar i izdržljiv lovac, veseo, razigran, privržen i veran kućni ljubimac. Obično je dobar sa drugim psima i životinjama naročito ako su odgajani sa njima ili pažljivo upoznati.

Dresura

Obuka može da traje nešto duže nego kod nekih rasa, ali ne treba odustajti i ne gubiti strpljenje. Treba izvoditi periodične vežbe za sve komande i biti tvrdoglaviji od njega, uz kratke, pozitivne i zabavne komande.

Zdravlje

Najčešći zdravstveni probelmi kojima podležu su displazija kuka i nadimanje.

Izgled

Veliki, snažan pas. Dlaka mu je oštra, jaka i razbarušena, zbijena, u osnovi postavljena vunastom zaštitnom podlogom. Dozvoljene boje su boja peska, boja peska prošarana crnom i boja peska sa crnim plaštom.

Nega

Potrebno mu je dosta kretanja, a gruba dlaka treba da se iščetka i opere bar jednom nedeljno. Iako imaju priličnu količinu dlake, većina se ne linja mnogo. Energični dnevni trening trčanja ili plivanje od nekoliko kilometara mu je potrebno da zadrži fizičko i mentalno zdravlje.

Životni vek

Oko 12 godina.