Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Švedski gonič - Drever

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Ovaj pas je hrabar i snažan tragač. Zbog svojih kratkih nogu sporiji je od goniča - zato je idealan za usmjeravanje divljači. Prvenstveno koristi u lovu na lisicu. Veoma je redak van svoje domovine (Švajcarske).

Dresura

Dreveri su odgajani da budu uporni u lovu i zbog toga je veoma važno da su vlasnici ove rase podjednako strogi kada rade sa njima. Vlasnici koji su odlučni i u skladu sa pravilima, koji prikazuju čvrstinu, ali ne i oštar autoritet nad psom će izvući najbolje u ovoj rasi. Potrebna mu je rana socijalizacija.

Zdravlje

Posebni zdravstveni problemi nisu dokumentovani za ovu rasu.

Izgled

Srednje veliki pas, izdužene glave, šiljate njuške, veoma izražajnih očiju boje lešnika, širokih ušiju koje ravno vise. Ima snažnu i dobro razvijenu muskulaturu. Dlaka mu je kratka, gusta, oštra i ravna. Sve boje su zastupljene, ali bele uvek ima na glavi, grudima, nogama i na vrhu repa.

Nega

To su aktivni psi sa iznenađujućom izdržljivošću. Kada ne love, potrebna im je svakodnevna šetnja ili trčanje. Pored toga, oni uživaju u igri u parku. Glatku dlaku bi trebalo čistiti vlažnom krpom. Prosečno se linja.

Životni vek

12-14 godina.