Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Pas svetog Huberta

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakterisitke

Vrlo šarmantan, dobar i veoma nežan sa decom, a vlasniku najodaniji i najverniji pas na svetu. Pas Svetog Huberta ima izuzetno istančan njuh, koji ga čini najboljim tragačem među lovačkim psima. Prilično su bučni.

Dresura

Lako ih je dresirati, pošto su izuzetno inteligentni, ali ne podnose grubost, pa se veoma odlučno bune protiv maltretiranja. Tvrdoglav je, voli da buide vođa i pretpostavlja da to i jeste.

Zdravlje

Od zdravstvenih problema se može javiti ektropija, entropija, torzija želuca, eksterni otitis, dermatitis nabora kože, koronarna arterijska bolest, displazija lakta.

Izgled

Spada u velike goniče. Koža čela i obraza je duboko naborana. Donji kapci jako vise, tako da se vidi tamno crvena sluzokoža očiju. Dlaka je kratka i bogata, prilično oštra na telu, a meka i svilenkasta na ušima i lobanji. Boja je žuto-smeđa ili žuto-smeđa sa crnim plaštom.

Nega

Može živeti napolju u umerenim klimatskim uslovima ukoliko ima udobnu i toplu postelju, ali je za njega najbolji život koji kombinuje boravak napolju i život u kući. Dosta balavi, pa je neophodno svakodnevno čišćenje nabora na licu, kao i vrhova ušiju koji često upadaju u hranu.Uši treba kontrolisati jednom nedeljno. Zahteva intenzivnu svakodnevnu fizičku aktivnost.

Životni vek

Oko 10 godina.