Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Nemački gonič

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Vrlo živ i radoznao pas koji ima puno energije. Ima dobro razijeno čulo mirisa što ga čini odličnim lovačkim psom koji može radi na različitim terenima. Relativno je poslušan, ali i nezavisan pas. Veseo je, ljubazan i dobro se slaže sa drugim psima.

Dreusra

Obuka ove rase nije previša teška. Inteligentni su i shvataju šta se od njih traži, tako da im ponavljanje iste vežbe iznova može smetati. Sa strpljenjem, ljubavlju i razumevanjem, trener može da postigne mnogo.

Zdravlje

Nema specifičnih zdravstvenih problema za ovu rasu.

Izgled

Visokonogi lovački pas elegantnog oblika, jak i skladno građen. Dlaka mu je kratka, oštra i gusta, a na repu nešto duža. Boja krzna je skoro uvek trobojna. Uglavnom smeđa do žuta sa crnim sedlom i belim oznakama. Po ustima i vratu je bela dlaka. Oko vrata obično ima beli venac. Uši su mu duge i viseće.

Nega

Njegovu dlaku je potrebno povremeno četkati kako bi se uklonila mrtva dlaka. Uši mu treba redovno proveravati jer su pogodne za razvoj bakterija. Potrebno mu je dosta prostora i fizičke aktivnost pa se ne preporučuje držanje ovog psa u stanu.

Životni vek

Oko 10 godina.