Login


Zaboravili ste lozinku?

Informacije o rasama

Arieški gonič

Pogodan za stan
Sklonost ka lajanju
Druželjubiv sa mačkama
Druželjubiv sa psima
Druželjubiv sa decom
Veličina
Potreba za aktivnostima
Potreba za negom
Zdravlje
Inteligencija
Pogodan kao čuvar
Linjanje
Karakteristike

Vredan, energičan pas, snažanog glasa. Slobodnog su duha i slažu sa drugim psima. Izvrsan je lovac na zečeve, istovremeno poznat kao odličan lovac na jelene i veprove. Pokazuje puno incijative, dobro lovi na svim vrstama terena. Vrlo je rezerviran, komunicira samo sa članovima porodice.

Dresura

Veoma je poslušan i lako se obučava, ali je potrebno sprovesti socijalizaciju dok je pas još u štenećoj dobi. Treba imati na umu da je to pas koja lovi njuhom. Koncentraciju mu može poremetiti zanimljiv miris pa nije retkost da pojuri za plenom, a u tom trenutku neće ga biti lako dozvati nazad.

Zdravlje

Generalno zdrava rasa.

Izgled

Pas srednje veličine. Dlaka je tanka i gusta, uglavnom je crno-bele boje, ponekad prskana, sa svetlo plamenim mrljama iznad očiju i po obrazima.

Nega

Njegova dlaka se lako održava i potrebno mu je samo povremeno češljanje. Njegove viseće uši često ostaju vlažne i postaju mesto za uzgoj bakterija. Njegove oči i uši treba ispitati posle lova, pogotovo ako je putovao zonama guste vegetacije, da proveriti da nije došlo eventualne iritacije. Često kupanje nije potrebno, dva ili tri puta godišnje će biti dovoljno.

Životni vek

Prosečno žive oko 12 godina.